SUSHI z Kaufland’u

Odkąd zapanowała moda – żeby nie powiedzieć MANIA – na jedzenie sushi można je kupić niemal w każdym większym markecie i na stacji benzynowej. Bardzo mnie to cieszy :)

Wcale nie ukrywam, że jeszcze nigdy nie pokusiłam się o robienie sushi w domu, za to nie raz kupowałam najróżniejsze sushi gotowe. Dziś powiem co myślę na temat sushi z Kauflandu.

sushi frostkrone SunFood 225g 10 kawałków mrożone sushi ze sklepu kaufland

SUSHI frostkrone SunFood – 10 kawałkiów sushi, chrzan wasabi, marynowany imbir i sos sojowy

Co wyróżnia sushi z Kauflandu już na wstępie? Jest to sushi mrożone. Dlatego też niezwykle wygodne, bo można bardzo długo przechowywać je w zamrażalniku.

Dodatkowo, w zestawie Sushi frostkrone – jako w jedynym gotowym sushi z jakim miałam do czynienia – jest Sushi nigri z surowym łososiem. Pewnie zauważyliście, że na tackach łosoś w nigri jest zawsze wędzony. Surowy jest moim zdaniem znacznie smaczniejszy, ale wiadomo, że w markecie liczy się długa data ważności i przechowywanie sushi z surową rybą byłoby dla marketów nieekonomiczne. A tak, można mieć zawsze pudełko sushi w domu nie martwiąc się o jego świeżość. Dla mnie – super opcja!

sushi-frostkrone-SunFood-225g-10-kawałków-mrożone-sushi-ze-sklepu-kaufland

SUSHI frostkrone SunFood – 10 kawałkiów sushi, chrzan wasabi, marynowany imbir i sos sojowy

Zestaw Sushi frostkrone to:

  • 10 kawałków sushi: 3 nigri z surowym łososiem, 2 nigri z gotowanymi krewetkami, 2 california rolls z surowyn łososiem i marynowanym ogórkiem, 2 maki z surowym łososiem i jeden wegetariański z marynowanym ogórkiem
  • chrzan wasabi,
  • marynowany imbir
  • sos sojowy.
  • Całość umieszczona jest na estetycznej tacce, a w komplecie oczywiście są też pałeczki.
julioblog.pl-gotowe-sushi-10-kawałków-nigri-maki-california-rolls-chrzan-wasabi-marynowany-imbir-sos-sojowy-pałeczki

SUSHI frostkrone SunFood – 10 kawałkiów sushi, chrzan wasabi, marynowany imbir i sos sojowy

Moim zdaniem SUSHI frostkrone to idealny zestaw dla jednej osoby. Uważam jedynie, że mogłoby być w zestawie trochę więcej dodatków, które bardzo lubię, ale można sobie oczywiście dokupić.

Ja mam akurat Chrzan Wasabi S&B z Japonii, który nie jest niestety jakiś wybitny. Po pierwsze mało ostry do tego niestety sztuczny. Więcej go nie kupię…

Chrzan Wasabi S&B (8,90zł – 13,90zł za tubkę 43g) – składniki:

chrzan (31,7%), substancja emulgująca: sorbitol (E420), olej ryżowy, sól, dekstryna, proszek wasabi (4,5%), skrobia ziemniaczana, woda, naturalny aromat, tapioka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (E415), substancja barwiąca: błękit brylantowy (E133)

julioblog.pl-gotowe-sushi-10-kawałków-nigri-maki-california-rolls-chrzan-wasabi-marynowany-imbir-sos-sojowy-pałeczki-chrzan-wasabi-sb-s-b-składniki-zielony-w-tubce

SUSHI frostkrone SunFood – 10 kawałkiów sushi, chrzan wasabi, marynowany imbir i sos sojowy

Za to SUSHI frostkrone zdecydowanie kupię jeszcze nie raz gdy tylko będę w Kauflandzie. Cena to ok 10-15zł za jedną tackę i z tego co wiem cały czas jest w ofercie. Zdecydowanie je polecam!

Lubicie jeść sushi? Może robicie w domu, albo jakieś kupujecie? Jeśli polecacie jakieś konkretne piszcie koniecznie – chętnie go spróbuję!

julioblog.pl-gotowe-sushi-10-kawałków-nigri-maki-california-rolls-chrzan-wasabi-marynowany-imbir-sos-sojowy-pałeczki-chrzan-wasabi-informacje-składniki-sposób-przygotowania-etykietka

SUSHI frostkrone SunFood – 10 kawałkiów sushi, chrzan wasabi, marynowany imbir i sos sojowy – opakowanie. Składniki i sposób przygotowania.

 

FacebookTwitterGoogle+Podziel się

Twoje zdanie się liczy! Komentuj śmiało :)

17 komentarzy do "SUSHI z Kaufland’u"

Powiadom o
avatar

Sortuj wg:   najnowszy | najstarszy
Joanna Nowak
Gość
22 czerwca 2015 21:27

Ta ryba nie jest taka surowa bo jest przecież mrożona 😛

Figura
Gość
Figura
22 czerwca 2015 21:39

To mi zrobiłaś apetyt na sushi. Jakoś dawno nie jadłam.

Mineai
Gość
Mineai
23 czerwca 2015 21:23

Ha! Dokładnie to samo pomyślałam, po przeczytaniu samemu tytułu. Nie wspomnę co jest teraz, po przeczytaniu całości
Ja kocham sushi, niestety to troszkę kosztowna miłość. Jednak nigdy nie pomyślałam o tym, by kupić gotową, mrożoną tackę. W sumie nie wiem czemu.
Znalazłaś już do tego zestawu jakiś fajny sos? Czy raczej zostałaś przy sojowym? :)

Malarka
Gość
Malarka
9 lipca 2015 14:17

Ja chyba jednak wolałabym sama przygotować sushi. Nie oszukujmy się, że w tym zestawie jest trochę chemii…

Mineai
Gość
Mineai
9 lipca 2015 17:26

A jak sama zaczniesz coś robić, to niby nie będzie chemii? 😀 Nie oszukujmy się, nawet jeśli kupisz specjalne sosy lub przyprawy do sushi, nie obejdzie się bez chemii. Nawet łosoś, którego kupisz, będzie z hodowli. Dlaczego o tym piszę? Z prostego powodu, łososie na polskim rynku są fatalnej jakości, zapewnienia firm, że pochodzą z „wielkich mórz” to jedynie kłamstwa. Ponadto powyższe sushi jest dla osób, które akurat nie mają czasu lub ochoty aby stać przy garach. Jeśli u Ciebie jest inaczej to kuchnia stoi otworem 😉 Oczywiście nie chcę nikogo urazić.

Xavier
Gość
Xavier
24 lipca 2015 20:24

Zawsze, wszędzie bedą dodatki ;p Ale też uważam, że lepiej samemu przygotować sushi. Tak to mamy wszystko mrożone i narzucone z góry smak. A tak to każdy może wg własnych potrzeb zrobić sobie co lubi. Też nabrałem ochoty ;/

Pink Star
Gość
Pink Star
25 lipca 2015 11:44

Kocham jeść sushi i też próbowałam to z Kaufland. Jest bardzo dobre i nie tak drogie jak w restauracji. Trudno zrobić sushi w domu. Wiem bo próbowałam :-) Samo odpowiednie przygotowanie ryżu zajmuje czas. Zawinięcie wszystkiego w algi żeby się nie porwały jest też trudne. Poza tym wszystkie skladniki trudno kupić a w zestawie są drogie. Dlatego ja wolę kupować gotowe sushi w marketach.

WJoy
Gość
WJoy
16 września 2015 21:46

Do wielbicieli tego specjału nie należę ale przyznam, że te wygląda całkiem apetycznie. Będzie trzeba się odważyć i zakupić takie marketowe sushi :)

zol
Gość
zol
16 września 2015 22:47

Wygląda bardzo dobrze 😉 a czy próbowałaś może suszi z Lidla? Też kosztuje chyba tyle samo.

Saia
Gość
Saia
28 kwietnia 2016 11:39

Szczerze? To nie jest dobra opcja dla mnie. Ryba surowa tylko świeża i tylko tam, gdzie wiem, że nie dadzą mi starej.

Naomi
Gość
Naomi
26 maja 2016 00:24

Bardzo ciekawy artykuł, niestety nie przepadam za sushi. A szkoda, bo jak słyszę, że innym tak smakuje to też bym zjadła, ale nie mogę się do tego zmusić.

wpDiscuz
  • AKTUALNIE NAJPOPULARNIEJSZE WPISY JulioBlog.pl: